Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

REPREZENTANTI V TUJINI

Teden začenjamo s pregledom nastopov slovenskih odbojkarskih reprezentantk in reprezentantov v tujini. Izjemen tekmovalni konec tedna je za Tinetom Urnautom, ki je blestel na Japonskem.

Preberi več
Aleš Oblak

REPREZENTANTI V TUJINI

Začetek tedna je namenjen pregledu nastopov slovenskih odbojkarskih reprezentantk in reprezentantov, ki branijo barve tujih klubov, tako v Evropi kot v Aziji. Tudi pretekli teden so prispevali pomembne deleže k svojim ekipam.

Preberi več
VolleyballWorld

KORENITE SPREMEMBE V REPREZENTANČNI ODBOJKI

Z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so sporočili, da bomo elitno ligo narodov od leta 2025 spremljali v prenovljenem formatu, prav tako se bo spremenil sistem tekmovanja na svetovnih prvenstvih.

Preberi več
Aleš Oblak/CEV

REPREZENTANTI V TUJINI

Začetek tedna je namenjen pregledu nastopov slovenskih odbojkarskih reprezentantk in reprezentantov, ki branijo barve tujih klubov, tako v Evropi kot v Aziji. Tudi pretekli teden so se izkazali in prispevali pomembne deleže k svojim ekipam.

Preberi več
CEV

ZNANI TEKMECI SLOVENCEV V POKALU NARODOV

Pokal narodov v odbojki na mivki, v okviru katerega se bodo odvijale kvalifikacije za olimpijske igre, bomo med 13. in 20. majem spremljali na osmih lokacijah. Žreb v Luksemburgu je Slovenkam namenil nastope v Vilni, Slovenci pa se bodo za preboj v finale borili v Hamburgu.

Preberi več
Aleš Oblak

NOV VIKEND, NOVI USPEHI SLOVENCEV V TUJINI

V polnem zamahu ni le Sportklub prva odbojkarska liga, temveč tudi tuje lige, kjer slovenski reprezentanti in reprezentantke znova igrajo odlično. Ta konec tedna so bili v ospredju Možič, Kök, T. Štern, E. Zatković, Štalekar, Velikonja Grbac …

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENCI BODO DRUGI TURNIR IGRALI V FUKUOKI

Z FIVB so sporočili, da bo drugi turnir elitne lige narodov za moške gostila Fukuoka. Slovenski odbojkarji, ki so tudi lani gostovali na Japonskem, in sicer v Nagoji, se bodo na novem prizorišču VNL pomerili s Turčijo, Brazilijo, Japonsko in Bolgarijo.

Preberi več
Marko Vanovšek

MLADE SLOVENKE V TBILISI PO EUROVOLLEY

Slovenska kadetska reprezentanca se bo za nastop na evropskem prvenstvu do 18 let, ki ga bosta med 1. in 13. julijem skupaj gostili Grčija in Romunija, borila v Tbilisiju. Tekmice naših deklet bodo Gruzijke, Ukrajinke in Francozinje.

Preberi več
Aleš Oblak

ROPRET V PRIHODNJI SEZONI ZA RZESZOW

Slovenski odbojkar Gregor Ropret v italijanskem velikanu Sir Susa Vim Perugia ostaja le še do konca te sezone. V prihodnji bo namreč oblekel dres poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rszeszow, za katerega že igra njegov reprezentančni soigralec Klemen Čebulj.

Preberi več
Marko Vanovšek

KVALIFIKACIJE ZA EP DO 20 LET BODO V LITVI

Slovenska ženska mladinska reprezentanca se bo za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta avgusta skupaj gostili Bolgarija in Irska, potegovala na turnirju v Kaunasu, kjer bodo ob naši izbrani vrsti igrale še Litva, Črna Gora in Češka.

Preberi več