Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE 2020 - CONTINENTAL CUP

Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so uspešno nastopili v 1. krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu 2020, ko so si na domačem igrišču v Portorožu priigrali napredovanje v 2. krog. Na Obali so naši fantje osvojili drugo mesto v skupini, pred njimi so bili Čehi, z enakim rezultatom pa so se v 2. krog kvalifikacij uvrstila tudi dekleta, slavile so Latvijke.

Prvotno bi se moral 2. krog kvalifikacij za slovensko izbrano vrsto že maja 2020 odvijati v turški Antalyji, a je bilo tekmovanje prestavljeno, zdaj pa bo med 6. in 9. majem odbojkarje in odbojkarice na mivki iz 14 držav gostil Izmir. Slovenci se bodo v okviru skupine A pomerili z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo, naše odbojkarice pa si bodo preboj med najboljših 16 reprezentanc skušale zagotoviti v boju s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo.

Drugi krog kvalifikacij, v katerem reprezentance lahko nastopajo le z igralci in igralkami oz. ekipami, ki se glede na svetovno lestvico na olimpijske igre še niso uvrstili, bosta obenem gostila še avstrijski Baden in španska prestolnica Madrid. Kateri odbojkarji in odbojkarice na mivki bodo zastopali Slovenijo, za zdaj še ni znano. V vseh treh skupinah bo sicer nastopalo po osem reprezentanc, napredovanje si bo zagotovilo najboljših pet iz vsake skupine. 

Veliki finale najboljše šestnajsterice bo od 23. do 26. junija 2020 gostil nizozemski Haag. V njem bo nastopilo 32 reprezentanc, potekal pa bo od 14. do 17. maja v turški Antalyji. Na olimpijske igre se bosta na koncu uvrstili le najboljša ženska in moška dvojica. 

Vse o kvalifikacijah tukaj