Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak/FIVB

SLOVENSKI ODBOJKARJI ZA ZDAJ BREZ VNL

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je zaradi pandemije koronavirusa vsaj do 3. aprila odpovedala vsa tekmovanja, Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) pa je iz istega razloga prestavila elitno Ligo narodov, v kateri bi se slovenski odbojkarji predstavili prvič.

Preberi več
Aleš Oblak

ROPRET: NIKOGAR SE NE BOJIMO!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izpolnila prvi cilj v letošnji sezoni. Naši fantje so slavili v pokalu FIVB Challenger in si priigrali uvrstitev v Ligo narodov, med odbojkarsko elito. Dogajanje je pospremil tudi predsednik OZS Metod Ropret, ki ni skrival čustev.

Preberi več
Aleš Oblak/FIVB

SLOVENCE LE šE ZMAGA LOčI OD LIGE NARODOV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nocoj v Areni Stožice v Ljubljani igrala še finalni obračun pokala FIVB Challenger, kvalifikacij za elitno Ligo narodov. Tekmeci naše izbrane vrste bodo Kubanci, ki so se včeraj veselili zmage nad favorizirano Turčijo.

Preberi več
FIVB

TRETJE MESTO BELORUSOM

Evropski dvoboj polfinalnih poražencev pokala FIVB Challenger je prepričljivo pripadel Belorusom, ki so v tekmi brez večje tekmovalne vrednosti pokazali več vneme in s 3:1 (20, -20, 16, 20) premagali Turke.

Preberi več
FIVB/Aleš Oblak

SLOVENIJA GLADKO MED ELITO!

Slovenija bo prihodnje leto igrala v Ligi narodov! Eden največjih uspehov slovenske odbojke je plod odličnih iger in nepremagljivosti naših fantov na pokalu FIVB Challenger v Stožicah, kjer je ob koncu v finalu prepričljivo brez dobljenega niza padla še reprezentanca Kube.

Preberi več
FIVB

SLOVENIJA Z BELORUSIJO ZA FINALE

Po dveh doseženih zmagah v skupinskem delu kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v elitno Ligo narodov so pred našimi fanti izločilni boji. Danes se bodo ob 20.30 uri pomerili z Belorusijo za uvrstitev v veliki finale.

Preberi več
FIVB

PO IZENAČENEM POLFINALU ZMAGA KUBI

Prvi finalisti turnirja izzivalcev za Ligo narodov so Kubanci. Po ogorčenem boju so s 3:2 (-22, 23, 22, -20, 12) premagali Turke.

Preberi več
FIVB

SLOVENIJA IN KUBA ZA LIGO NARODOV

V nedeljskem finalu pokala FIVB Challenger v Stožicah se bosta za uvrstitev v Ligo narodov (prvič doslej) pomerili reprezentanci Slovenije in Kube. Naši odbojkarji so namreč v drugem polfinalu s 3:1 (-21, 25, 20, 18) ugnali Beloruse.

Preberi več
FIVB

KUBA PO TEžKIH MUKAH IZLOčILA EGIPT

Četudi so bili Egipčani s 13. mestom najvišje uvrščena reprezentanca na FIVB lestvici na turnirju v Stožicah, so se od Ljubljane poslovili že po dveh tekmah. V prvi tekmi tretjega dne so bili namreč Kubanci boljši s 3:2 (23, 18, -23, -22, 7).

Preberi več
FIVB

SLOVENCI PREK TURKOV DO POLFINALA Z BELORUSI

Slovenija je tudi v drugi tekmi pokala FIVB Challenger prepričljivo zmagala, tokrat sicer oddala en niz, a vseeno gladko osvojila prvo mesto v skupini A. Proti Turčiji so bili naši boljši s 3:1 (-23, 16, 15, 17).

Preberi več